Musiikkiarkiston näyttelytoiminta — populaarimusiikin tarinoita Suomesta

Musiikkiarkiston näyttelyt kertovat suomalaisen populaarimusiikin historiasta, jota valotetaan arkistoaineistojen ja esineistön avulla.

Musiikkiarkiston kiertävän Suomijazzin svengaava historia -näyttelyn lisäksi rakennamme tarvittaessa yhteistyönä asiakkaidemme kanssa erilaisia teemanäyttelyitä. Satavuotiaan Suomen kunniaksi kokosimme yhteistyönä Populaarimusiikin verkkomuseo POMUS:n kanssa Sata vuotta populaarimusiikkia Suomessa -näyttelyn, joka oli esillä muun muassa Kirjasto 10:ssä ja Pasilan kirjastossa. Lisäksi itsenäisyyden juhlavuonna Kirjasto 10:ssä järjestettiin keskustelutilaisuuksia eri näyttelyn teemoihin liittyen.

Suomijazzin svengaava historia -näyttely

Näyttely tarjoaa läpileikkauksen suomalaisen jazzin historiasta valokuvien, nuottien, lehtileikkeiden, julisteiden ja esineiden muodossa. Se kertoo virstanpylväistä vuosien varrelta matkalla ensimmäisistä jazzkokeiluista kohti nykypäivän kansainvälisen tasokasta suomalaisjazzia. Mukana on myös runsaasti materiaalia historiallisista ulkomaisista konserteista vuosien varrella, sillä ulkomaiset vierailut ovat aina olleet olennainen osa suomalaisen jazzin historiaa.

Näyttely koostuu kuudesta 2,80 x 2,00 m kokoisesta kaksipuoleisesta kokoontaitettavasta näyttelytelineestä. Se voidaan pystyttää nopeasti ja helposti esimerkiksi musiikkitapahtumien ja yritysten näyttelytiloihin. Tilajaa maksaa kuljetuskustannukset sekä tarvittavat vakuutukset.