Musiikkiarkiston aineistot

Musiikkiarkiston kokoelmat sisältävät populaarimusiikkialan toimijoiden henkilö- ja yhteisöarkistoja sekä yleiskokoelman. Valtaosa aineistosta on saatu lahjoituksina musiikintekijöiltä, perikunnilta, musiikinharrastajilta sekä musiikkialan yhteisöiltä.

Henkilö- ja yhteisöarkistot koostuvat arkistonmuodostajien lahjoittamista aineistoista kuten valokuvista, nuoteista, äänitteistä, kirjeenvaihdosta, lehtileikkeistä ja konserttiohjelmista. Yleiskokoelmissa on esimerkiksi tiedot Musiikkiarkistoon tallennetuista haastatteluista sekä Musiikkiarkiston keruuhankkeissa saatuja aineistoja ja teemakokonaisuuksia. Yleiskokoelmassa on myös lehtiä, pienpainatteita, äänitteitä ja julisteita.

Kokoelmasta ja aineistotyypistä riippuen Musiikkiarkiston aineisto on haettavissa joko Skaala-tietokannasta tai Finna-asiakasliittymästä.

Skaala

Skaalan Henkilö- ja yhteisöarkistot -sivulla on nimilistaus Musiikkiarkiston arkistonmuodostajista.

Skaalassa on myös perustiedot seuraavista yleiskokoelmista:

Finna

Finnassa on haettavissa Henkilö- ja yhteisöarkistojen sekä yleiskokoelmien nuotit ja nuottikäsikirjoitukset, äänitteet sekä AV-aineistot. Lähitulevaisuudessa myös arkistoluettelot ovat nähtävissä Finnassa.

Musiikkiarkisto Open Access — vapaasti verkossa

Oa.musiikkiarkisto.fi-portaali sisältää linkit Musiikkiarkiston avoimesti julkaistuun aineistoon kuten Musiikkiarkiston haastatteluihin, esitelmiin, avoimiin tutkimusaineistoihin, sähköisiin kirjoihin ja artikkeleihin sekä Spotify-äänitteisiin.