Kategoriat
Uncategorized

Vuoden 2023 Arkistojen päivän teema on ”Arkistot ja eläimet”

Arkistojen päivän teemaa voi tulkita laajasti ja soveltaa vapaasti omien lähtökohtien mukaan. Vain mielikuvitus on rajoitteena!

Arkistojen päivä nostaa esille arkistot ja niiden toiminnan. Teemapäivän tavoitteena on lisätä tutkijoiden ja kansalaisten kiinnostusta arkistoitaviin tietoaineistoihin, tuoda niitä näkyville sekä edistää keskustelua erilaisten tietoaineistojen säilyttämistarpeista. Kaikissa Pohjoismaissa järjestettävä Arkistojen päivä myös korostaa arkistojen roolia vapaan pohjoismaisen yhteiskuntamuodon säilyttäjinä ja edistäjinä.

Arkistojen päivänä arkistoilla on mahdollisuus kohottaa profiiliaan ja tiedottaa merkityksestään tiedon säilyttäjänä ja yhteiskunnan muistina sekä kulttuurilaitoksina. Teemapäivänä arkistot järjestävät erilaisia tapahtumia, avointen ovien päiviä, näyttelyitä ja esitelmätilaisuuksia.

Arkistojen päivää vietetään marraskuun toisena lauantaina. Ajankohta ei ole sitova – päivää voi hyvin viettää esimerkiksi jonain arkipäivänä edeltävällä tai seuraavalla viikolla.